Šošovicové kari s jasminovou ryžou

Nedávno som začal zaraďovať do svojho jedálnička viac strukovín, pretože som ich celkom zanedbával a práve vďaka tomu vznikol tento pecka recept. 😋 Garantujem ti, že ak aj máš nejaké predsudky, tak toto jedlo si zamiluješ. Chutí naozaj skvele a tá skvelá vôňa sa mi niesla celou kuchyňou. 👨‍🍳🤤

Budeme potrebovať:

  • 200g červená šošovica
  • 120g jasminová ryža
  • 10ml olivový olej
  • 100ml smotana na varenie 10%
  • 2-3ČL paradajkový pretlak
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1/3 cibuľa
  • 1ČL kari korenie
  • 1/3ČL kurkuma
  • 3/4ČL soľ
  • garam masala
  • čierne korenie
  • mletý zázvor

Postup:

Na začiatok si na rozpálenom olivovom oleji osmahneme cibuľku do zlatista a pridáme kari korenie s mletým zázvorom a prepučeným cesnakom. Ak už sa nám vôňe dobre spojili, môžme pridať červenú šošovicu a zalejeme vodou. Šošovicu však nezabudni najskôr aspoň zo dva krát dobre prepláchnuť. ✌️

Šošovicu robíme približne 10 minút na miernom ohni, kým sa nám dostatočne nevyparí nadbytočná voda a pridáme zvyšné koreniny. Na záver primiešame pretlak so smotanou na varenie a necháme chvíľku variť za občasného miešania, kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu. 👨‍🍳

Toto jedlo som podával s jasminovou ryžou, ktorá sa k tomu perfektne hodí. Pokiaľ máš rád môžeš pridať ešte petržlenovú vňať ako takú čerešničku na torte. Pevne verím, že tento recept ťa presvedčí o tom že aj strukoviny vedia chutiť, tak ho nezabudni vyskúšať. 😃🙌

Neváhaj somnou zdieľať tvoje výtvory na sociálnych sieťach. 🙂

Z celkového množstva nám vyšli 2 porcie.

Nutričné hodnoty na 1 porciu:

Energetická hodnota: 608kcal Bielkoviny: 32g Sacharidy: 83g Tuky: 10g

Volám sa Patrik

A milujem zdravé a jednoduché recepty. Mojim cieľom je ukázať ľuďom, že jesť zdravo sa dá aj chutne a nemusia pri tom držať drastické diéty, ktoré so zdravím nemajú nič spoločné.

Viac info o mne

Ďalšie moje recepty