Nedávno som začal zaraďovať do svojho jedálnička viac strukovín, pretože som ich celkom zanedbával a práve vďaka tomu vznikol tento pecka recept. 😋 Garantujem ti, že ak aj máš nejaké predsudky, tak toto jedlo si zamiluješ. Chutí naozaj skvele a tá skvelá vôňa sa mi niesla celou kuchyňou. 👨🍳🤤
Budeme potrebovať:
- 200g červená šošovica
- 120g jasminová ryža
- 10ml olivový olej
- 100ml smotana na varenie 10%
- 2-3ČL paradajkový pretlak
- 3 strúčiky cesnaku
- 1/3 cibuľa
- 1ČL kari korenie
- 1/3ČL kurkuma
- 3/4ČL soľ
- garam masala
- čierne korenie
- mletý zázvor
Postup:
Na začiatok si na rozpálenom olivovom oleji osmahneme cibuľku do zlatista a pridáme kari korenie s mletým zázvorom a prepučeným cesnakom. Ak už sa nám vôňe dobre spojili, môžme pridať červenú šošovicu a zalejeme vodou. Šošovicu však nezabudni najskôr aspoň zo dva krát dobre prepláchnuť. ✌️
Šošovicu robíme približne 10 minút na miernom ohni, kým sa nám dostatočne nevyparí nadbytočná voda a pridáme zvyšné koreniny. Na záver primiešame pretlak so smotanou na varenie a necháme chvíľku variť za občasného miešania, kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu. 👨🍳
Toto jedlo som podával s jasminovou ryžou, ktorá sa k tomu perfektne hodí. Pokiaľ máš rád môžeš pridať ešte petržlenovú vňať ako takú čerešničku na torte. Pevne verím, že tento recept ťa presvedčí o tom že aj strukoviny vedia chutiť, tak ho nezabudni vyskúšať. 😃🙌
Neváhaj somnou zdieľať tvoje výtvory na sociálnych sieťach. 🙂
Z celkového množstva nám vyšli 2 porcie.
Nutričné hodnoty na 1 porciu:
Energetická hodnota: 608kcal Bielkoviny: 32g Sacharidy: 83g Tuky: 10g