Vajíčková nátierka je moja nostalgia ešte z čias, keď som chodil do škôlky. Pamätám si na tie každodenné nátierky, ktoré nám vytvárali naše pani kuchárky (vždy som si dal dupľu). 😀 Vyskúšaj so mnou teraz túto pecka vajíčkovú nátierku, ktorá je nabitá bielkovinami.
Budeme potrebovať:
- 180g cottage cheese light
- 140g grécky jogurt
- 4ks vajce
- jarná cibuľka
- čierne korenie
- soľ
Postup:
Na začiatok si nachystáme všetky potrebné suroviny a dáme uvariť vajíčka. Zatiaľ môžme využiť čas a nadrobno si nakrájať jarnú cibuľku. Ak už sú vajíčka uvarené, zbavíme ich škrupín.
Následne si nachystáme misku, v ktorej zmiešame vajíčka, cottage a grécky jogurt. Všetko spolu rozpučíme vydličkou, kým nám nevznikne natierková konzistencia. Na koniec pridáme jarnú cibuľku, trošku čierneho korenia a soľ podľa chuti.
Nátierku podávame s čerstvým kváskovým chlebíkom alebo iným obľúbeným pečivom a ak máš rád, môžeš ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou. Teraz ti prajem dobrú chuť!
Neváhaj somnou zdieľať tvoje výtvory na sociálnych sieťach. 🙂
Z celkového množstva nám vyšlo 4-5 porcií.
Nutričné hodnoty na 1 porciu:
Energetická hodnota: 134kcal Bielkoviny: 15g Sacharidy: 2g Tuky: 7g