Ak miluješ jednoduché recepty, ktoré sú zdravé a plné bielkovín, tak tento koláč je presne pre teba. Zvládne ho aj úplný začiatočník, jediné čo potrebuješ je vedieť poriadne miešať, ale to predsa nie je žiaden problém. Tomuto dokonalému spojeniu tvarohu a hrozienok sa skrátka nedá odolať. Tak čo, ideš so mnou do toho?
Budeme potrebovať:
- 500g odtučnený tvaroh
- 5PL pšeničná krupica
- 250ml polotučné mlieko
- 4 vajcia
- 4PL med
- 1ČL vanilková aróma
- 40-50g sušené hrozienka
Postup:
Na začiatok si do misky nalejeme mlieko a primiešame krupicu. Necháme chvíľku postáť, pridáme vajcia, tvaroh, vanilkovú arómu a med. Všetko spolu poriadne zamiešame a pridáme do cesta hrozienka.
Následne si môžme nachystať formu rozmerov 24x13cm, do ktorej vložíme papier na pečenie, aby sa nám koláč neprilepil. Na záver už len cesto vylejeme do formy a dáme piecť na 200 stupňov. Koláč pečieme približne 30-35 minút, avšak treba ho stále sledovať, aby nám neprihorel.
Po dopečení necháme koláč dobre vychladnúť a môžme vychutnávať. Podávame ako dezert, ale skvelý môže byť napríklad aj na raňajky.
Neváhaj somnou zdieľať tvoje výtvory na sociálnych sieťach. 🙂
Z celkového množstva nám vyšlo 8 porcií.
Nutričné hodnoty na 1 porciu:
Energetická hodnota: 160kcal Bielkoviny: 12g Sacharidy: 19g Tuky: 4g