Každý máme občas obdobie, že nie úplne stíhame to, čo by sme mali a presne v takej chvíli vznikol aj tento recept. Vždy sa snažím aj v tej najväčšej časovej tiesni stravovať čo najviac s rozumom a kvalitne. Na realizáciu tohto receptu potrebuješ mať doma akurát hovädzie mleté mäso a tortilly.
Budeme potrebovať:
- 2x40g mini tortilla
- 150g hovädzie zadné (mleté)
- 40g eidam 30% tuku
- paradajka
- kyslé uhorky
- kečup
- soľ, čierne korenie
Postup:
Na začiatok si pripravíme dve malé tortilly, na ktoré pridáme surové mleté mäso a pekne ho nanesieme po celom povrchu. Zatiaľ si dáme rozpáliť panvicu, na ktorú pridáme kvapku oleja, prípadne môžeš použiť aj variantu oleja v spreji.
Následne vezmeme našu tortillu a dáme ju sprudka zapiecť stranou, kde máme mäso. Neskôr už pečieme mierne zoslabené približne 5-7 minút z oboch strán. Na záver už len pridáme na horúcu tortillu plátok syra, paradajku, kečup a kyslú uhorku. Prípadne môžeš zvoliť aj niečo iné čo máš rád, napríklad také jalapeňos. 🙂
Samozrejme takým istým postupom pripravíš aj tu druhú tortillu, ale odporúčam ich pripravovať každú zvlášť. Teraz necháš chvíľku vychladnúť a môžeš vychutnávať. Prajem ti dobrú chuť!
Neváhaj somnou zdieľať tvoje výtvory na sociálnych sieťach. 🙂
Z celkového množstva nám vyšla 1 porica.
Nutričné hodnoty:
Energetická hodnota: 568kcal Bielkoviny: 49g Sacharidy: 44g Tuky: 26g