Pečený pstruh so zemiakmi a zeleninou

Toto je jedno z mojich obľúbených jedál vždy, keď hľadám nejaké rýchle jedlo plné bielkovín. Pokiaľ si rovnako ako ja milovníkom rýb, tak pri tomto recepte si určite prídeš na svoje. Taktiež je plný kvalitných živín a dodá tvojmu telu presne to, čo potrebuješ.

Budeme potrebovať:

  • 300g pstruh lososovitý
  • 500g zemiaky
  • 10ml olivový olej
  • ľubovoľná zelenina
  • čerstvý tymián
  • grilovacie korenie
  • citrón
  • soľ

Postup:

Na začiatok si očistíme a nakrájame zemiaky na menšie kúsky, prípadne si môžeš spraviť aj hranolky. Následne ich zmiešame v jednej nádobe, kde pridáme olivový olej, soľ a korenie. Keď už sú zemiaky poriadne premiešané pridáme ich na plech s papierom na pečenie.

Pstruha si taktiež premyjeme, prípadne očistíme a môžme pridať na plech. Na záver už len pridáme soľ, čerstvý tymián a plátok citróna. Keby si chcel ešte mierny tuning, môžeš pridať malý plátok masla. 😀 Pečieme na 200 stupňov približne 20 minút, podľa potreby.

Teraz si už len pripravíme zeleninovú oblohu a môžme vychutnávať. Nezabudni si recept uložiť v prípade, že by si chcel pripraviť svoju drahú polovičku nejakou dobrou večerou.

Neváhaj somnou zdieľať tvoje výtvory na sociálnych sieťach. 🙂

Z celkového množstva nám vyšli 2 porcie.

Nutričné hodnoty na 1 porciu:

Energetická hodnota: 555kcal Bielkoviny: 33g Sacharidy: 48g Tuky: 25g

Volám sa Patrik

A milujem zdravé a jednoduché recepty. Mojim cieľom je ukázať ľuďom, že jesť zdravo sa dá aj chutne a nemusia pri tom držať drastické diéty, ktoré so zdravím nemajú nič spoločné.

Viac info o mne

Ďalšie moje recepty